REPORTAJ| Fotbalista câștigătoare a celui mai valoros trofeu, Viața

Trăim într-o lume atât de focalizată pe problemele cotidiene încât uităm să schițăm un zâmbet pentru fiecare lucru mărunt pe care ni-l oferă viața. Există oameni care găsesc puterea de a trece peste orice obstacol, iar unii dintre ei devin protagoniștii propriilor lor povești. Dacă unele întâmplări au final trist, cea a Cristinei ne oferă o adevărată lecție de viață și de speranță.

În general, fotbalul este un sport practicat de băieți însă la Cluj-Napoca și fetele agrează acest sport pe care-l ridică la rang de artă. Într-una din zile, la un antrenament al echipei Olimpia-Cluj, am zărit-o pe Cristina Carp. Era diferită de restul colegelor pentru că ascundea în adâncul sufletului o poveste care avea să-i sfârșească marele ei vis, acela de a deveni o campioană.

12042057_895232750555239_1635168857_n-768x768       Sursa fotografiei: http://portretdesportiv.jurna.ro/cristina-carp-campioana-fotbalului-feminin-romanesc/

Mă panicasem destul de tare! Am vorbit cu mama și a spus că poate e normal ceea ce se întâmpla cu mine pentru că a fost o perioadă stresantă și se mai întâmplă la sportivi…

În copilărie, Cristina a preferat să lase deoparte păpușile în favoarea mingii de fotbal.

Băieții mai că se băteau pe mine (zâmbește). Erau fascinați că o fată joacă fotbal și tot timpul a fost așa. Voiau să joace și să fie cu fata-n echipă.

La 16 ani, când unele tinere nu știu ce vor, Cristina a hotărât să ia viața în propriile mâni și să plece din Tecuci, orașul său natal, într-un oraș în care spera să-și îndeplinească idealurile. Odată ajunsă la Cluj-Napoca, visul Cristinei a început să prindă contur însă la câteva luni de la despărțirea de familie, drumul ei s-a transformat într-o grea încercare. Faptul că și-a neglijat multă vreme problemele de sănătate și nu le-a comunicat părinților ceea ce simte și prin ce trece, a dus la o situație care părea să fie fără ieșire.

14670667_1138199852925193_207199377838328357_n       Sursa fotografiei: http://portretdesportiv.jurna.ro/cristina-carp-campioana-fotbalului-   feminin-romanesc/

Am ajuns acasă…. Deja era luna decembrie. Am spus familiei problema cu care mă confrunt și mi-au spus că trebuie să merg la control la București. Prima dată mi-au spus că este un chist de 12 centrimetri și că fără operație nu pot face nimic. La București am fost supusă unei analize la sânge (se emoționează), o analiză în care trebuia să… era o… defapt era o analiză pentru cancer… Am făcut-o la recomandarea medicilor de acolo. M-am rugat foarte mult la Dumnezeu să fie totul bine pentru că dacă analiză nu ieșea bine, de aici ar fi pornit toate problemele.

În cele ce au urmat, Cristina a trecut cu bine peste investigațiile medicale lucru care a făcut-o să spere încontinuare că-și va vedea visul îndeplinit.

Asta fusese abia prima etapă, o etapă ușoară. După a urmat a doua etapă în care am făcut o tomografie. Tremuram de frică în acel moment și mă rugau asistentele să mă calmez…

După mai multe vizite la medici, consultații și analize, diagnosticul a fost crunt… tumoră ovariană. În acele clipe, Cristina a încetat să mai spere că va deveni o mare campioană. Momentele cele mai dificile au urmat după ce Cristina a fost operată.

M-am trezit dintr-o dată cu o durere de parcă aș fi fost tăiată în două. Am început să plâng… Durerea era extrem de puternică. Dădeam din cap, din mâini. La un moment dat nu mă puteam mișca. Nu-mi puteam mișca picioarele, abdomenul era praf… Le ceream calmante, îmi dăduseră deja.

Pusă în fața multor încercări pentru Cristina a urmat perioada de recuperare. Au fost luni întregi în care era nevoită să stea la pat însă gândul că nu va mai putea să joace fotbal o întrista profund. Cu credință în Dumnezeu și cu sprijinul venit din partea familiei, ea a avut puterea de treacă peste greutăți și să ajungă astăzi acolo unde și-a propus să ajungă încă de la început.

Îmi plac foarte mult copiii, iar cât timp am stat în spital am văzut foarte mulți copii bolnavi de cancer. Unora le mai dădeau foarte puțin timp de trăit. Mă durea sulfetul! În ceea ce mă privește, acum sunt bine, mulțumesc Lui Dumnezeu, iar tot ce-mi doresc este să am sănătate, o viață normală și modestă. Nu am nevoie de nimic spectaculos!

12814759_981018745309972_3802152341229725772_n-768x541       Cristina Carp – Nr. 18 (Stânga)
       Sursa fotografiei: http://portretdesportiv.jurna.ro/cristina-carp-campioana-fotbalului-feminin-romanesc/

Pe Cristina Carp o putem considera astăzi o învingătoare. Ea a reușit să câștige și să continue povestea a cărei protagonistă este chiar ea. În ceea ce o privește, meciul nu s-a încheiat în minutul 90. Cristina a trecut cu bine și de prelungiri, iar la finalul partidei a ridicat deasupra capului trofeul cel mai de preț, Viața!

 

 

Posted by Cristina-Ioana Năstasă

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s