COMENTARIU| Faină viața de student

Studenții se confruntă cu multe probleme în viața de zi cu zi. Unii cu locuitul în cămin, alții cu locuitul în chirie.

De obicei, cei care aleg să stea în chirie se confruntă cu o mare problemă: prețul foarte mare al chiriilor. Studenții clujeni încep să își caute un apartament pe care să îl împărțească cu prietenii sau cu alți cunoscuți. Căutările încep din lunile septembrie, august, tocmai de aceea prețurile încep să crească în acea perioadă. Conform adevarul.ro, studenții sunt cei care scumpesc chiriile în marile centre unviersitare. Tot ei ne spun că orașul Clujul are cele mai mari chirii din toată țara. Pe lângă faptul că studenții se confruntă cu prețurile mari ale chiriilor, aceștia se confruntă și cu proprietarii. Unii mai drăguți care nu îi deranjează dis de dimineață, adică să intre peste ei în casă, alții au probleme cu mobilierul din apartament deoarece consideră că dacă tot plătesc prețuri ca la pensiune, măcar condiții să fie.

keys-2251770_960_720Sursă foto: https://pixabay.com/es/teclas-manos-casa-bloqueo-bienes-2251770/

Un alt discomfort pentru aceștia este locuitul în căminele studențești. E într-adevăr cel mai rentabil, dar condițiile sunt după cât se plătește. Uni au noroc și prind un loc într-un cămin mai bun cu 3 paturi în cameră, dar restul ce fac? Se adună studenți din toate colțurile țării și niciodată nu se știe cu cine ai norocul să stai în cameră. Apoi, legat tot de cămine unde trebuie să faci duș într-un loc unde sunt mai multe dușuri și ști că oricine poate intra peste tine. E greu pentru cei care studenții care stau în cămine, dar distracția de acolo nu se compară cu nici o distracție de altundeva.

02_cazare_studenti1_2014092608
Sursă foto: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=eveniment&s_id=140353&Start-la-cazari-in-caminele-studentesti-Chirii-mai-mari-in-caminele-studentesti

În altă ordine de idei, studenții nu se confruntă numai cu prețul chiriilor. Mâncarea este o altă problemă a lor. Cei mai mulți dintre studenți aleg să meargă să mânânce în oraș pentru a nu pierde timpul cu gătitul, dar acest lucru duce la cheltuirea banilor și numai așa se aude că nu mai au bani de cheltuieli sau de mâncare. Studenții care mai și fumează fără ca părinții lor să știe au o problemă și mai mare. Aceștia își cheltuie banii pe țigări, iar după aceea rămân fără bani pentru restul cheltuielilor. O altă problemă a studenților sunt party-urile. Nu că aceste ar fi problema, dar nu știu pe care să le aleagă la cât de multe sunt în acest oraș.

concert-336695_960_720Sursă foto: https://pixabay.com/es/concierto-rendimiento-audiencia-336695/

Orice probleme ar avea și cu orice s-ar confrunta, studenții duc o viață bună dacă merg într-un oraș străin chiar dacă rămân uneori fără bani, tot ei se descurcă și părinții nu îi vor lăsa, mai ales că de cele mai multe ori studenții primesc cele mai multe pachete de acasă. Oricum ar fi viața de student, aceasta este cea mai frumoasă perioadă a vieții și trebuie trăită cât mai intens.

 

 

Posted by Denisa-Cristina Pintea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s